Καλώς ήρθατε στο Blog μας!

Πως να κάνετε ξεχωριστές τις μπομπονιέρες γάμου

Όταν ακούμε τη λέξη γάμος, το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι συνήθως το νυφικό και το κοστούμι του γαμπρού ή ίσως και ο στολισμός της εκκλησίας. Αυτοί είναι και οι τομείς που όλα τα ζευγάρια πρωτοσκέφτονται όταν ξεκινούν τις ετοιμασίες για τον δικό τους γάμο και φυσικά κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με αυτή τους την επιλογή προτεραιότητων. Η μέρα του γάμου άλλωστε είναι μία πραγματικά ξεχωριστή και μοναδική μέρα και κάθε ζευγάρι θέλει να μείνει αξέχαστη τόσο στο ίδιο, όσο και στους καλεσμένους του.

Ο στολισμός της εκκλησίας, το νυφικό και το μαλλί της νύφης και το κοστούμι του γαμπρού σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους και θα δημιουργήσουν συζητήσεις. Αυτά όμως που πραγματικά θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη τους, θα είναι οι λεπτομέρειες. Μικρές πινελιές που δεν έχουν δει και ίσως να μην ξαναδούν σε κανέναν γάμο. Οι λεπτομέρειες λοιπόν είναι αυτές που θα κάνουν τον γάμο σας να είναι πραγματικά πιο ξεχωριστός απ’όλους τους άλλους και μοναδικός όχι μόνο για σας που παντρευέστε, αλλά και για τους καλεσμένους σας. Μία από τις πιο σημαντικές λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, είναι οι μπομπονιέρες γάμου.

Τα πιο πολλά ζευγάρια επιλέγουν πάντα τις κλασικές και απλές μπομπονιέρες γάμου, δηλαδή απλά μερικά κουφέτα τυλιγμένα σε τούλι, κλεισμένο με κάποιο φιόγκο ή κορδέλα. Αυτό γίνεται γιατί οι μπομπονιέρες συχνά είναι το τελευταίο πράγμα που έχει στο μυαλό του το ζευγάρι, ειδικά όσο πλησιάζει ο γάμος. Στις μέρες μας βέβαια, έχει σημασία και το κόστος των μπομπονιέρων και φυσικά είναι ένας παράγοντας που μπορεί να εμποδίζει πολλά ζευγάρια από το να κάμνουν ή να επιλέξουν πιο ξεχωριστές μπομπονιέρες στον γάμο τους.

Αν λοιπόν θέλετε να μείνει ο γάμος σας χαραγμένος για πάντα στη μνήμη των φίλων και των άλλων αγαπημένων σας προσώπων, ίσως να πρέπει να αφιερώσετε λίγη παραπάνω προσοχή σε λεπτομέρειες όπως οι μπομπονιέρες όταν σχεδιάζετε τη τελετή. Τα καλά νέα είναι ότι μία ξεχωριστή μπομπονιέρα δεν είναι απαραίτητα ακριβή, αρκεί να υπάρχει φαντασία! Ας δούμε λοιπόν μερικές συμβουλές για να επιλέξετε ή - γιατί όχι; - να φτιάξετε μοναδικές μπομπονιέρες γάμου.

Σεβαστείτε τους καλεσμένους σας

Με τη μπομπονιέρα στην ουσία λέτε “ευχαριστώ” στους καλεσμένους σας, στους φίλους και τους συγγενείες σας δηλαδή, που σας τίμησαν με τη παρουσία τους στο γάμο σας. Θα πρέπει λοιπόν να φροντίσετε να καταλάβουν πόσο τους ευχαριστείτε και πόσο σημαντική ήταν για σας η παρουσία τους στη πιο σημαντική μέρα της ζωής σας. Όσο πιο πέρα από τα συνηθισμένα είναι οι μπομπονιέρες σας, τόσο πιο πολύ δείχνετε ότι σκεφθήκατε τους καλεσμένους σας. Γι’αυτό ακριβώς και οι καλεσμένοι ξεχνάνε τις “κλασικές” μπομπονιέρες. Είναι σαν να τους δείχνει το ζευγάρι ότι δεν τους σκέφτηκε καθόλου. Εννοείται ότι αν ο γάμος σας γίνεται σε μέρος ή εκκλησία που είναι μακρυά από τον τόπο κατοικίας σας ή των καλεσμένων σας, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερα μεγάλη σημασία και προσοχή στις μπομπονιέρες, μιας που οι φίλοι σας έκαναν ολόκληρο ταξίδι για να παραβρεθούν στον γάμο σας!

Ξεπατικώστε ιδέες!

Όλοι μας πάμε σε γάμους και βλέπουμε πράγματα που μας αρέσουν. Καλό είναι λοιπόν να τα εφαρμόζουμε αυτά και στον δικό μας γάμο, αλλά να τους δίνουμε και μια δική μας, προσωπική νότα για να τα κάνουμε να ξεχωρίζουν. Αν λοιπόν είδατε κάποια μπομπονιέρα που σας άρεσε σε κάποιο γάμο, μπορείτε να περιγράψετε το σχέδιο της ή και να πάτε μία σε κάποια επιχείρηση που ασχολείται με μπομπονιέρες γάμουυς και οργάνωση γάμων και να τους ζητήσετε να κάνουν κάτι παρόμοιο και για σας. Εννοείται πως θα πρέπει να τις σχεδιάσετε μαζί τους, έτσι ώστε να τις κάνετε να ταιριάζουν με το δικό σας γούστο και στυλ.

Φτιάξτε τις μόνοι σας!

Ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε μοναδικές μπομπονιέρες, είναι να τις φτιάξετε μόνοι σας! Είναι πολύ πιο εύκολο απ’ όσο φαντάζεστε, ειδικά αν πιάνουν λίγο και τα χέρια σας. Τα υλικά που θα σας χρειαστούν μπορείτε να τα βρείτε εύκολα σε μαγαζιά με νυφικά είδη. Το ίδιο ισχύει και για τα κουφέτα. Μπορεί να μην το ξέρατε, αλλά υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες από κουφέτα. Κάποια μάλιστα δεν έχουν αμύγδαλο μέσα, αλλά κάποια γέμιση με γεύση φρούτου και είναι πραγματικά πεντανόστιμα! Μπορείτε λοιπόν να παίξετε και με τα χρώματα των κουφέτων και να φτιάξετε μπομπονιέρες πραγματικά όμορφες και πάνω απ’ όλα, προσωπικές και μοναδικές. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι ιδιαίτερα φανταχτερό και ίσως κάποιες μπομπονιέρες να βρουν καλύτερες από τις άλλες, αλλά πιστέψτε με, οι καλεσμένοι σας σίγουρα θα εκτιμήσουν τις προσπάθειες και τις προθέσεις σας. Ωστόσο, αν ο γάμος σας είναι μεγάλος με πολλούς καλεσμένους, αυτή η επιλογή ίσως να μην είναι και η ιδανική. Μην απελπίζεστε όμως, η επόμενη συμβουλή σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμη!

Δώστε μία προσωπική νότα

Ακόμη και αν λόγω χρόνου ή μεγέθους του γάμου σας δεν έχετε άλλη επιλογή από το να απευθυνθείτε σε κάποια επιχείρηση που φτιάχνει μπομπονιέρες γάμους, μπορείτε πάλι να τις κάνετε μοναδικές και αξέχαστες. Μπορείτε να τους ζητήσετε να φτιάξουν μπομπονιέρες με βάση κάποιο αντικείμενο ή μέρος που σημαίνει πολλά για σας. Αν για παράδειγμα γνωριστήκατε σε κάποιο νησί το καλοκαίρι, μπορείτε να τους πείτε να συμπεριλάβουν κάποια κοχύλια και άλλα σχέδια σχετικά με τη θάλασσα και το καλοκαίρι στο σχεδιασμό της μπομπονιέρας. Αν ας πούμε γνωριστήκατε στην Αγγλία, μπορείτε να συμπεριλάβετε και τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου (Union Jack), που πάντα είναι στη μόδα, στο σχεδιασμό της μπομπονιέρας. Αν είστε πιο προχωρημένοι, μπορείτε να ζητήσετε και την εμφάνιση κάποιο ιντερνετικού meme ή χαρακτήρα στη μπομπονιέρα σας. Όσο πιο ξεχωριστή και προσωπική είναι η ιδέα σας, τόσο το καλύτερο.

Κάντε τις μπομπονιέρες σας μέρος του ντεκόρ

Τα πιο πολλά ζευγάρια μοιράζουν τις μπομπονιέρες μετά τη τελετή του γάμου τους, όταν τους χαιρετούν οι καλεσμένοι τους. Εσείς μπορείτε να πρωτοτυπήσετε και να δώσετε τις μπομπονιέρες στον διακοσμητή ή στον οργανωτή της γαμήλιας εκδήλωσης και να του πείτε να χρησιμοποιήσει τις μπομπονιέρες για τον στολισμό των τραπεζιών. Έτσι θα χτυπήσετε με έναν σμπάρο δυο τριγώνια: θα γλυτώσετε από το μπαχαλο που δημιουργεί το μοίρασμα των μπομπονιέρων στην εκκλησία και θα ετοιμάσετε μία ευχάριστη και πρωτίτυπη έκπληξη στους καλεσμένους σας!