Καλώς ήρθατε στο Blog μας!

Διάλεξε τον φωτογράφο γάμου σου ταιριάζει!

Αναπόσπαστο στοιχείο ενός σύγχρονου γάμου είναι χωρίς αμφιβολία ο φωτογράφος γάμου. Πως αλλιώς θα καταγραφούν μερικές από τις πιο ξεχωριστές στιγμές στην ζωή των νεόνυμφων; Είναι πολύ σημαντικό όταν σκοπεύετε να αναθέσετε σε ένα φωτογράφο την αποτύπωση αυτών των σημαντικών προσωπικών σας στιγμών να είστε όσο πιο σίγουροι μπορείτε για το αισθητικό και το ποιοτικό αποτέλεσμα αυτής της αποτύπωσης μιας και οι στιγμές που ζούμε δεν γυρνούν πίσω και δεν υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης. Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή προσέξτε κυρίως τα παρακάτω:

fwtografoi gamou

Επιλέξτε ένα φωτογράφο γάμου με εμπειρία.

Σε κάθε πόλη μπορεί να βρει κανείς ένα μάτσο φωτογραφεία και άλλους τόσους φωτογράφους που θα πετούσαν την σκούφια τους για να βγάλουν το μεροκάματο με το δικό σας γάμο. Προσέξτε όμως που θα αναθέσετε το γάμο σας γιατί ακόμα κι αν έχετε να κάνετε με έναν επαγγελματία φωτογράφο που ξέρει πολύ καλά την δουλεία του η απαθανάτιση ενός γάμου είναι δύσκολη υπόθεση. Ένας γάμος σαν φωτογραφικό γεγονός έχει ιδιαίτερες δυσκολίες και απαιτήσεις . Χρειάζεται ο φωτογράφος να είναι πολύ κάλος γνώστης της διαδικασίας του μυστηρίου του γάμου. Αυτό θα τον βοηθήσει ώστε η παρουσία του να μην παρεμποδίζει την διεξαγωγή του γάμου και την παρακολούθηση του από τους προσκεκλημένους αλλά και να απαθανατίζονται οι όμορφες στιγμές χωρίς παραλήψεις.

Γι αυτό ακριβώς το λόγο υπάρχουν φωτογράφοι με εξειδίκευση στην φωτογραφία γάμων! Αυτούς ψάξτε! Και μάλιστα θα σας συνιστούσα να μην μείνετε μόνο στην εξειδίκευση αλλά να φροντίσετε να είναι πεπειραμένος. Μην ξεχνάτε ότι όσο πιο έμπειρος είναι ένας επαγγελματίας τόσο πιο πολλά έχουν δει τα μάτια του και είναι πιθανότερο να έχετε πιο ωραίο αποτέλεσμα.

Δώστε σημασία στο στιλ φωτογράφησης που θα σας προτείνει ο φωτογράφος γάμου.

Σε καμία περίπτωση μην πιστέψετε ότι βρίσκοντας ένα πεπειραμένο με εξειδίκευση επαγγελματία είστε καλυμμένοι. Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία ή όχι μιας φωτογράφησης έχει το στιλ που συνηθίζει να ακολουθεί ο κάθε επαγγελματίας φωτογράφος. Σε γενικές γραμμές συνήθως θα συναντήσετε δυο εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις που δίνουν εντελώς διαφορετικά αισθητικά αποτελέσματα. Υπάρχουν φωτογράφοι που αρέσκονται στις «στημένες» φωτογραφίες και άλλοι που προτιμούν πιο ρεπορταζικές λήψεις. Στις στημένες φωτογραφίες όπως καταλαβαίνετε οι πόζες και οι λήψεις είναι προκαθορισμένες και προετοιμασμένες να δώσουν την καλύτερη εκδοχή τους ενώ στο ρεπορταζικό στιλ φωτογράφησης τα πράγματα είναι πιο ελεύθερα. Δεν στήνετε το ζευγάρι μπροστά στο φακό αλλά ο φακός απαθανατίζει τις πιο ωραίες από τις αυθόρμητες στιγμές στην ώρα που συμβαίνουν. Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε ποιο είναι το στιλ του κάθε φωτογράφου χωρίς να τον περάσετε από ανάκριση είναι να δείτε παλιότερες δουλειές του ή ακόμα καλύτερα να δείτε την ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο. Ζητήστε του να δείτε φωτογραφίες από γάμους που έχει αναλάβει στο πρόσφατο παρελθόν. Κατά πάσα πιθανότητα αισθητικά θα ακολουθήσει και σε εσάς το ίδιο μοτίβο.

Μην λάβετε επιπόλαια την απόφαση για την επιλογή φωτογράφου γάμων. Σκεφτείτε ότι οι καλύτερες σας στιγμές αξίζουν και τον καλύτερο για να τις καταγράψει. Για αυτό εμπιστευτείτε μας!